середа, 12 травня 2021 05:15

Нетаньягу - на обстріл Ізраїлю: "Вони заплатять своєю кров'ю!"

Нетаньягу - на обстріл Ізраїлю: "Вони заплатять своєю кров'ю!"
Біньямін Нетаньягу різко відреагував на обстріли Ізраїлю. Фото: Reuters

Палестинські угруповання ХАМАС і "Ісламський джихад" заплатять за ракетні обстріли Ізраїлю.

"Вони заплатять дуже високу ціну. ХАМАС і "Ісламський джихад" платять і будуть платити ціну за свою войовничість. Вони заплатять своєю кров'ю", заявив ізраїльський прем'єр Біньямін Нетаньягу, пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на ізраїльські ЗМІ.

ХАМАС — палестинський ісламістський рух, панівний в Секторі Гази (з липня 2007 року). Асоційоване військове крило — бригади "Ізз ад-Дін аль-Кассам". ХАМАС визнаний терористичною організацією Ізраїлем, Канадою, США і Японією, Європейським Союзом, а також заборонений в Йорданії та Єгипті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У сторону Тель-Авіва полетіли десятки ракет

В Австралії та Великобританії терористичним визнають тільки військове крило ХАМАС. Тим часом в Росії ХАМАС терористичною організацією не визнана, вважається легітимним партнером для переговорів, його лідери неодноразово відвідували Москву на запрошення президента Володимира Путіна.

Військові літаки ізраїльської армії запускали ракети відразу по декількох містах Сектора Гази. Водночас ракети з Сектора Гази запускають по Ізраїлю вже протягом декількох годин. Ізраїльську державу захищає система ППО "Залізний купол".

Командування Армії оборони Ізраїлю розглядає можливість проведення сухопутної операції проти палестинського руху ХАМАС.

Зараз ви читаєте новину «Нетаньягу - на обстріл Ізраїлю: "Вони заплатять своєю кров'ю!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі