неділя, 13 жовтня 2024 17:45

Німецькі солдати брали участь в змаганнях разом з російськими військовими - Бундесвер розпочав перевірку

Німецькі солдати брали участь в змаганнях разом з російськими військовими - Бундесвер розпочав перевірку
Німецькі солдати брали участь в змаганнях разом з російськими військовими - Бундесвер розпочав перевірку. Фото: bild.de

Німецьки солдати їздили на змагання разом з російськими військовими.

За цим фактом міноборони Німеччини розпочало перевірку, повідомляє Bild.

Відомо, що наприкінці лютого 2024 року в Бангладеш відбулися змагання зі стрільби з лука, які організувала Міжнародна військово-спортивна асоціація (CISM). На знімку було помічено російських військових, які стоять поруч з головою німецької делегації підполковником Крістіаном Лютцкендорфом.

Литва висловила критику щодо дії Міноборони Німеччини. Сама країна з 2022 року бойкотує змагання, де беруть участь росіяни. Своєю участю у змаганнях РФ домагається міжнародного визнання на тлі санкцій, таку думку висовив представник департаменту Гібридних загроз Міноборони Литви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові РФ розповіли про співпрацю з українськими партизанами та спецслужбами

"Незбагненно, що Німеччина та інші країни на третьому році війни все ще діють так, ніби агресивної війни Росії проти наших східних сусідів не існує", - зазначив він.

У Міноборони Німеччини дали коментар виданню Bild. Там зауважили, що провели бесіду з відповідальними особами та винесли попередження німецьким військовим. Також зазначається, що учасникам змагань дали зрозуміти, що такі фото неприйнятні.

За даними дослідження Bild виявлено, що німецькі солдати взяли участь ще у двох заходах разом із росіянами: на 79 генасамблеї CISM у травні 2024 року в Танзанії та чемпіонаті організації з баскетболу у червні в Сербії. Було оприлюднено знімки, на яких засвітилися німецькі солдати.

Видання подало запит до Міноборони Німеччини, в якому відповіли, що ще влітку розпочали перевірку участі німецьких солдатів у змаганнях разом із російськими та білоруськими військовими. Бундесвер пообіцяв, що якщо факт підтвердять, то участь буде принципово скасовано.

Російських та білоруських спортсменів не допускають до міжнародних змагань, якщо вони підтримують війну РФ проти України. Проте в деяких змаганнях їм дозволено брати участь під нейтральним прапором.

11 та 12 жовтня в Україні пройшли масові перевірки військовозобов'язаних у публічних місцях.

Ворог намагається використати ці події для маніпуляцій та створення фейків, заявили у Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України.

Зокрема, ворожі медіа подають цю ситуацію як "беззаконня" та намагаються масштабувати цю подію, надати їй більшого значення, ніж це є насправді.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі солдати брали участь в змаганнях разом з російськими військовими - Бундесвер розпочав перевірку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі