середа, 19 вересня 2018 10:16

Нехай будують - Трамп не планує вводити санкції за будівництво "Північного потоку-2"

Нехай будують - Трамп не планує вводити санкції за будівництво "Північного потоку-2"
США не вводитимуть санкції проти компаній, які будують "Північний потік-2", заявив Трамп

США не планують вводити санкції проти компаній, які будують газопровід "Північний потік-2". Про це заявиви президент США Дональд Трамп.

"Ми не розглядаємо таку можливість", - так відповів Трамп на питання журналіста перед зустріччю з польським президентом Анджеєм Дудою у вівторок 18 серпня 2018-го, пише Новое время.

Трамп розкритикував керівництво Німеччини.

"Дуже сумно для жителів Німеччини, що Німеччина платить мільярди і мільярди доларів Росії. Я можу вам точно сказати, що німцям це не подобається", - заявив Трамп.

Він зазначив, що "жодна країна не повинна залежати лише від одного постачальника енергоресурсів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Форт Трампа": Дуда попросив США розмістити у Польщі військову базу

На минулому саміті НАТО в Брюсселі президент Трамп назвав Німеччину "полонянкою Росії" у цьому питанні. Він розкритикував німців за очікування, що США "захистить їх від Росії", поки вони укладають з Москвою угоди на "мільярди доларів".

Уряд США виступає проти будівництва "Північного потоку-2". У травні 2018-го заступник помічника держсекретаря США з енергетичної дипломатії Сандра Удкірк попереджала про можливість застосувати санкції проти компаній, які його будуватимуть.

Зараз ви читаєте новину «Нехай будують - Трамп не планує вводити санкції за будівництво "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі