субота, 11 вересня 2021 20:52

Назвав президента "дебілом": чоловік потрапив в колонію через анекдот про Лукашенка

Назвав президента "дебілом": чоловік потрапив в колонію через анекдот про Лукашенка
Обвинуваченого взяли під варту в залі суду. Фото: currenttime

У Білорусі чоловіка, який працює сторожем на одному з промислових підприємств, звинуватили в образі президента.

Суд призначив чоловікові півтора роки позбавлення волі в колонії суворого режиму. Про це повідомляє білоруське видання Наша Ніва.

Приводом для звинувачення сторожав образі невизнаного білоруського президента Олександра Лукашенка стало відео, яке він опублікував у соцмережі "Однокласники". Обвинувачений, в нетверезому стані, розповів анекдот про Лукашенка та назвав його "дебілом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністерка назвала прем'єра "дебілом"

За словами підсудного, згодом він хотів видалити опубліковане, поки його ніхто не дивився, але пішов на роботу і забув про це. Згодом до нього приїхали співробітники міліції і затримали його.

Суд встановив, що слово, яке використав обвинувачений "має негативну оцінку і ненормативну форму, завдає шкоди честі та гідності і спрямоване на підрив авторитету, формування негативного стереотипу і негативного образу Лукашенка".

За образу президента сторожу призначили суворе покарання - 1 рік і 6 місяців позбавлення волі в колонії суворого режиму. Обвинуваченого взяли під варту в залі суду.

Польському письменнику загрожує 3 роки тюрми, бо назвав президента Анджея Дуду "дебілом" у Facebook. Письменнику Яубу Жульчику прокуратура пред'явила звинувачення за статтею про образу глави держави.

Зараз ви читаєте новину «Назвав президента "дебілом": чоловік потрапив в колонію через анекдот про Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі