четвер, 10 січня 2019 19:20

Назвали дату і місце нового суду над полоненими українськими моряками

Назвали дату і місце нового суду над полоненими українськими моряками
Нові судові засідання над українськими моряками відбудуться 15 січня. Фото: Antikor

Нові судові засідання над українськими моряками відбудуться 15 січня.

Російські слідчі сповістили адвокатів 24 українських моряків про початок розгляду клопотань слідства про продовження ув'язнення військовополонених, повідомив координатор групи захисту Микола Полозов в Facebook.

"Слідчі СУ ФСБ тільки що оповістили адвокатів нашої команди захисту військовополонених українських моряків, що судові засідання з розгляду клопотань слідства про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо військовополонених українських моряків відбудуться 15 січня в Лефортовському районному суді міста Москви. Початок судових засідань о 9:30", – зазначив Полозов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти передали посилки для українських моряків у Лефортово

25 листопада о 21.20 російські прикордонники взяли штурмом українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" та буксир "Яни Капу". Вони йшли до Маріуполя через Керченську протоку. Судна доправили у порт Керчі на анексованому півострові Крим.

Під час штурму росіяни захопили у полон 24 моряки. Троє дістали поранення, у них осколкові поранення різних частин тіла. В одного моряків пошкоджені білки очей.

Полонених військовослужбовців помістили до Сімферопольського СІЗО, поранених - до лікарні в Керчі. 30 листопада їх таємно вивезли до московського СІЗО "Лєфортофо", а поранених - у тюремну лікарню СІЗО "Матросская тишина". Всі полонені моряки визнали себе військовополоненими. Вимагають їх утримувати відповідно до Женевської конвенції. Росія не визнає українських моряків військовополоненими, аргументуючи свою позицію відсутністю війни з Україною.

Зараз ви читаєте новину «Назвали дату і місце нового суду над полоненими українськими моряками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі