пʼятниця, 25 жовтня 2019 02:05

НАТО збільшує витрати на оборону

НАТО збільшує витрати на оборону
НАТО відреагувало на збільшення кількості російських ракет в Європі. Фото: Известия

Північноатлантичний альянс змушений реагувати на розміщення Росією ядерних ракет в Європі. І тому збільшує витрати на оборону.

"Схоже все, що говорить про припинення дії Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, є аргументом для збільшення витрат на оборону, оскільки більша кількість ракет з ядерним потенціалом в Європі здатні за лічені хвилини досягти європейських міст, просто збільшує невизначеність і непередбачуваність, з якими стикаються члени НАТО", - заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє УНІАН.

НАТО реагує на появу більшої кількості російських ракет приведенням до вищого ступеню боєготовності сил і розміщення боєздатних груп на східному рубежі, а також зростанням інвестицій в оборону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія та технології становлять основні загрози для Європи - Столтенберг

"Але, як я зазначав неодноразово, ми не хочемо нової гонки озброєнь, ми не хочемо нової холодної війни, і ми прагнемо кращих відносин з нашим сусідом Росією, включаючи ефективний режим контролю над озброєннями", - зауважив Столтенберг.

Анонсований візит керівництва НАТО до України відбудеться наступного тижня. Поїздка Північноатлантичної ради НАТО на чолі з генеральним секретарем Єнсом Столтенбергом триватиме 30-31 жовтня. Під час їхнього візиту будуть обговорюватися реформи, а також безпека на сході України, в Чорному морі і ситуація з анексованим Кримом.

Зараз ви читаєте новину «НАТО збільшує витрати на оборону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі