середа, 23 жовтня 2019 16:48

Росія та технології становлять основні загрози для Європи - Столтенберг

Росія та технології становлять основні загрози для Європи - Столтенберг
Систему контролю над зброєю та роззброєнням в Європі випробовує Росія та нові технологій Фото: Інтерфакс-Україна

Систему контролю над зброєю та роззброєнням у Європі випробовує Росія та нові технології. Необхідні міжнародні зусилля для її вдосконалення.

Під час прес-конференції у Брюселі напередодні зустрічі міністрів оборони НАТО генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг висловив основні тези з цього приводу, пише "Укрінформ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівництво НАТО їде в Україну: назвали основну мету візиту

"Режим контролю над озброєнням в Європі піддається ерозії внаслідок того, що Росія нехтує своїми міжнародними зобов'язаннями, а також внаслідок появи нових акторів і нових технологій. Тож ми маємо зміцнити режим контролю над озброєнням, враховуючи нові реалії, включаючи збереження Договору про нерозповсюдження (зброї масового знищення. - Gazeta.ua), зміцнення контролю над ядерною зброєю, модернізації Віденського документу щодо військової прозорості, а також розробити нові правила для використання нових технологій. Ці заходи мають допомогти у зміцненні основаного на правилах світового порядку та зберегти мир", - сказав генеральний секретар НАТО.

НАТО закликало країни Альянсу розширити військову допомогу Україні. НАТО підтримує кроки щодо виконання Мінських угод і бачить прогрес у цьому процесі. Про це заявив генсек Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг на прес-конференції напередодні зустрічей міністрів оборони НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Росія та технології становлять основні загрози для Європи - Столтенберг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі