неділя, 06 червня 2021 13:30

НАТО пригрозило Путіну та Лукашенку

НАТО пригрозило Путіну та Лукашенку
Альянс застеріг від дестабілізації на східному фланзі. Фото: Reuters

НАТО застерігає президента Росії Володимира Путіна і самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка від дестабілізації на східному фланзі.

Генеральний секретар альянсу Йенс Столтенберг в інтерв'ю Welt am Sonntag заявив, що країни-члени НАТО стурбовані тісною взаємодією між Путіним і Лукашенком.

НАТО стежить за подіями в Білорусі. Альянс готовий в надзвичайній ситуації готовий встати на захист союзників, якщо будуть загрози з Мінська та Москви.

Столтенберг заявив, що Білорусь стає все більш і більш залежною від Росії. У зв'язку з цим чинну угоду про партнерство з Мінськом скоротять, її й далі переглядатимуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можемо зробити боляче - в Україні пригрозили Лукашенку

"Союзники серйозно стурбовані більш тісною співпрацею між Москвою і Мінськом в останні місяці. Раніше Росія масово порушила територіальну цілісність таких держав як Україна, Грузія і Молдова", - сказав він.

Європейський Союз готується до запровадження санкцій проти осіб, які причетні до примусової посадки літака авіакомпанії Ryanair у Мінську та арешту опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Зараз ви читаєте новину «НАТО пригрозило Путіну та Лукашенку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі