середа, 10 листопада 2021 04:06

NASA відклало політ астронавтів на Місяць

NASA відклало політ астронавтів на Місяць
Висадка астронавтів на Місяць відбудеться не раніше 2025-го. Фото: Фейсбук/NASA

Американське космічне агентство NASA переносить плани висадки астронавтів на Місяці принаймні на 2025 рік.

"Мета, заявлена за адміністрації Трампа щодо висадки людей у 2024 році, не була обґрунтована технічними спроможностями", –заявив під час телефонної конференції керівник NASA Білл Нельсон, передає New York Times.

Також на затримку вплинув судовий процес, повязаний з правомірністю передачі контракту компанії SpaceX на створення місячного посадкового модулю.

"Ми втратили майже сім місяців в судовому процесі, і це вочевидь вплинуло на те, що посадка людини (на Місяць – ред.) відбудеться не раніше 2025 року", – зазначив керівник NASA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безос судитиметься з NASA через Маска

Він також зауважив, що це розігріє гонку між США й Китаєм щодо висадки й постійного базування людей на Місяці, оскільки КНР навпаки нарощує темпи своєї місячної програми.

"Однак, як би там не було, ми збираємося діяти настільки агресивно, наскільки зможемо – у безпечний і технічно можливий спосіб – щоби перемогти конкурентів у висадці на Місяці", - наголосив Нельсон.

У червні Китай успішно запустив у космос трьох космонавтів. Космічний корабель доправляє екіпаж до основного модуля майбутньої космічної станції "Тяньгун", яку будують на низькій навколоземній орбіті.

Наприкінці грудня минулого року у Китаї відбувся успішний запуск ракети-носія Chang Zheng-8, який організувало Національне космічне управління КНР. Пристрій вивів на орбіту чотири космічні апарати. Стартувала ракета з космодрому Веньчан на острові Хайнань. Вона вивела на орбіту секретний супутник XJY-7, мікросупутник ET-SMART-RSS - ETHSAT-6U, створений для Ефіопії, апарат дистанційного зондування Землі і супутник звʼязку.

Зараз ви читаєте новину «NASA відклало політ астронавтів на Місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі