середа, 24 січня 2024 14:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Найбільший кіпрський банк пішов із РФ

Найбільший кіпрський банк пішов із РФ
Bank of Cyprus пішов із Російської Федерації. Фото: eastnews.ua

Найбільший банк Кіпру пішов із Російської Федерації.

Bank of Cyprus закрив свої представництва в Москві та Санкт-Петербурзі, пише The Moscow Times.

"Із 22 січня банк припиняє акредитацію своїх відділень у РФ. На початок 2022 року у реєстрі акредитованих представництв налічувалося 37 іноземних кредитних організацій. Вони почали закриватися після початку війни в Україні: дев'ять у 2022 році, три у 2023 році та ще три з початку 2024 року. Загальна їхня кількість у країні зменшилася до 23", - сказано у повідомленні.

За цей час було відкрито лише одне нове представництво - киргизького "Аїл банку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інвестори з-за кордону хочуть приватизувати два українські держбанки

Частка чотирьох найбільших західних банків на російському ринку до третього кварталу 2023 скоротилася з 3 до 1%.

Скорочення бізнесу західних банків у Росії пов'язані з санкціями, відпливом іноземних партнерів і скороченням товарообігу.

"Поточний рівень бізнесу західних банків у РФ порівнюють із кінцем 80-х, коли їхні активи оцінювали у $40 млрд. Або ж періодом пізнього СРСР, коли вони становили $10 млрд", - йдеться у матеріалі.

Бельгія запланувала передати Україні €611 млн із доходів від заморожених активів Російської Федерації. Йдеться виключно про відсотки з російських активів, повідомляє Belga News Agency із посиланням на канцелярію глави бельгійського Міноборони Людовіна Дедондера.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший кіпрський банк пішов із РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі