четвер, 07 квітня 2022 13:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Нафтогазовий гігант Shell спише у Росії активів на $5 млрд

Нафтогазовий гігант Shell спише у Росії активів на $5 млрд
Компанія Shell збільшила списання активів у Росії до $5 млрд. Фото: eastnews.ua

Нафтогазовий гігант Shell спише до $5 млрд активів у Росії після свого рішення вийти з ринку РФ.

Ця сума значно вища, ніж повідомляли раніше, пише Reuters із посиланням на заяву компанії.

"Початок 2022 року ознаменувався одним із найбурхливіших періодів за десятиліття для нафтогазової промисловості, оскільки західні компанії, зокрема Shell, заявили про вихід із Росії, розірвавши торгові зв'язки та згортаючи спільні підприємства після повномасштабного вторгнення РФ в Україну", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборонили навіть Гаррі Поттера: світ витісняє росіян санкціями

Втрати від знецінення активів після сплати податків на суму від $4 до 5 млрд у першому кварталі не вплинуть на прибуток компанії, заявили в Shell. Раніше заявляли, що компанія спише активи у Росії майже на $3,5 млрд.

Shell заявила, що вийде з усіх своїх російських операцій, включаючи великий завод зі зрідженого природного газу на півострові Сахалін, а також припинить діяльність із торгівлі нафтою.

"Лукойл" на невизначений термін зупиняє заводи з виробництва мазуту через надлишок нафтопродуктів. На тлі зниження постачання за кордон компанія зіткнулася з надлишками пального.

Зараз ви читаєте новину «Нафтогазовий гігант Shell спише у Росії активів на $5 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі