четвер, 12 листопада 2020 17:05

На вулицях заборонили куріння цигарок через спалах коронавірусу

На вулицях заборонили куріння цигарок через спалах коронавірусу
В Туреччині заборонили куріння на вулицях через коронавірус. Фото: unsplash

У Туреччині заборонили куріння в людних громадських місцях, щоб уповільнити збільшення числа пацієнтів із Covid-19. Про це повідомляє Reuters.

Заборона спрямована на забезпечення дотримання громадянами правил носіння захисних масок у громадських місцях, оскільки люди опускають їх під час куріння.

"З цієї причини, щоб забезпечити постійне і правильне носіння масок, з 12 листопада 2020 року буде запроваджено заборону на куріння на вулицях і проспектах, де громадяни перебувають або можуть збиратися, площах і зупинках громадського транспорту", - йдеться в повідомленні міністерства внутрішніх справ Туреччини.

Раніше міністр охорони здоров'я Фахреттін Коджа закликав громадян повністю дотримуватися правил носіння масок і соціального дистанціювання.

На цьому тижні в деяких провінціях, у тому числі в столиці країни Анкарі та її найбільшому місті Стамбулі, запровадили часткову ізоляцію літніх людей, яка забороняє громадянам старше 65 років перебувати на вулиці з 10:00 до 16:00.

Минулого тижня президент Туреччини Реджеп Ердоган оголосив, що всі підприємства, включаючи ресторани, кафе, басейни та кінотеатри, повинні закриватися щодня о 22:00 в рамках заходів проти пандемії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр звинуватив молодь, яка відпочиває в барах, в поширенні коронавірусу

Щоденна кількість зафіксованих випадків захворювання коронавірусом у Туреччині останнім часом різко зросла: в середу, 11 листопада, було виявлено 2693 хворих.

При цьому зазначається, що турецька влада повідомляє тільки про тих, у кого проявляються симптоми. Критики кажуть, що це приховує справжній масштаб спалаху хвороби в країні.

За даними Міністерства охорони здоров'я, в Туреччині понад 400 тис. осіб інфікувалися Covid-19 і 11 145 людей померли від респіраторного захворювання.

Зараз ви читаєте новину «На вулицях заборонили куріння цигарок через спалах коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі