субота, 19 березня 2022 07:09

На рівні з "Аль-Каїдою" та ІДІЛ: Росію хочуть внести у список терористичних організацій

На рівні з "Аль-Каїдою" та ІДІЛ: Росію хочуть внести у список терористичних організацій
Таке визнання буде підтвердженням статусу Путіна і Росії як вигнанців у світовому співтоваристві, вважає член Палати лордів парламенту Великої Британії лорд Алекс Карлайл. Фото: Facebook

Урядові структури Росії мають бути внесені до списків терористичних організацій у Великій Британії та США. Оскільки РФ веде війну в Україні як терористична держава.

Про це заявив член Палати лордів парламенту Великої Британії лорд Алекс Карлайл у коментарі виданню Guildhall.

Він працював незалежним консультантом із законодавства у сфері тероризму.

"З того, що ми бачимо за фотографіями та іншими доказами, зрозуміло, що Росія є терористичною державою - як і найбільші недержавні організації, такі як "Аль-Каїда" та ІДІЛ", - заявив Карлайл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Почалася Третя світова війна, просто Захід цього ще не розуміє" - Олексій Гончаренко

На його думку, на підставі доказів злочинів Росії в Україні, російська армія, військово-морський флот, військово-космічні сили та політична партія "Єдина Росія" мають бути окремо внесені до списків терористичних структур, у тому числі до відповідних списків таких країн як США та Велика Британія.

"Це означатиме, що кожен постачальник матеріальних засобів цим структурам розглядатиметься і переслідуватиметься як причетний до терористичної діяльності", - зазначив британський політик, закликавши реалізувати визнання цих структур терористичними організаціями в найкоротші строки.

"Таке визнання буде підтвердженням статусу Путіна і Росії як вигнанців у світовому співтоваристві, яке поділяють більшість обраних політиків та громадян цих держав", - додав він.

24 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «На рівні з "Аль-Каїдою" та ІДІЛ: Росію хочуть внести у список терористичних організацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі