понеділок, 08 серпня 2022 08:05

Спецтема: Війна Росії проти України

На Уралі формують нову мотострілецьку бригаду для війни проти України – ISW

На Уралі формують нову мотострілецьку бригаду для війни проти України – ISW
На Уралі збирають нове "гарматне м'ясо". Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

В Оренбурзькій області Росії формують 72 мотострілецьку бригаду, яку планують направити в Україну на війну.

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 7 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Добровольці" із Санкт-Петербурга: РФ формує нові батальйони для війни в Україні

За даними аналітиків, 72-а окрема мотострілецька бригада увійде до складу 3-го армійського корпусу. Губернатор Пензенської області РФ Олег Мельниченко повідомляв, що в регіоні набрали 60 "добровольців" і планують набрати стільки ж у неназвані формування, які служитимуть у 72-й бригаді у Тоцькому Оренбурзькій області.

ISW вважає, що формування бригади за подібним принципом підтверджує те, що третій армійський корпус принаймні частково складатиметься з "добровольчих" батальйонів.

Для формування корпусу також можуть залучити батальйони "добровольців", які нещодавно сформували у Татарстані й Башкортостані.

1 липня 2022 року у Москві почали формувати військовий підрозділ з найманців для участі у війні проти України. Вербувальники й самі найманці називають його "собянінським полком", оскільки підрозділ частково фінансується з бюджету російської столиці. У "полк" здебільшого записуються жителі інших регіонів Росії.

Мер Москви Сергій Собянін з початку війни в Україні майже не висловлювався про "спецоперацію". За інформацією російських ЗМІ, він намагається дистанціюватися від воєнних дій і займатися справами міста.

Водночас Собянін підписав угоди про співпрацю з так званими ЛДНР, а Москва взяла "шефство" над окупованими Донецьком і Луганськом у питанні фінансової допомоги.

Зараз ви читаєте новину «На Уралі формують нову мотострілецьку бригаду для війни проти України – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі