субота, 21 вересня 2019 13:40

На Трампа написали донос: подробиці

На Трампа написали  донос: подробиці
У США розвідник написав донос на президента Дональда Трампа. Фото: WorldNews

У США американський розвідник написав донос на президента Дональда Трампа через його розмову з іноземним лідером, в якій глава Білого Дому дав певну "тривожну обіцянку" щодо України.

Як зазначається, минулого місяця Дональд Трамп мав розмову з одним зі світових лідерів , яка прямо стосувалася України. У цій розмові Трамп щось пообіцяв. І саме ця обіцянка настільки обурила співробітника спецслужби, який отримав доступ до змісту розмови президента, що той вирішив узяти на себе відповідальність написати донос на президента. Про це повідомляє видання The Washington Post з посиланням на кілька анонімних джерел.

Генеральний інспектор американської розвідки Майкл Аткінсон, який ознайомився із змістом доносу, підтвердив, що ситуація кричуща та безпрецедентна.

"У нас немає тексту доносу. Ми не знаємо, чи точні повідомлення преси, що стосуються змісту цього доносу. Але я знаю одне: якщо співробітник розвідки дотримуючись закону, написав скаргу, а особа, на яку написали скаргу здатна перешкодити її потраплянню в Конгрес - то вся система зламалася", - наголосив голова комітету Конгресу з розвідки Адам Шифф.

У перешкоджанні звинувачують Департамент юстиції і новопризначеного президентом голову розвідки. Конгресмени наголосили, якщо текст доносу блокуватимуть і надалі, то вони домагатися його оприлюднення через суд.

Президент Дональд Трамп спростовує абсолютно всі звинувачення, та називає їх "фейковими новинами". За його словами, дивно, що стільки людей чули або були ознайомлені з розмовою і нічого не сказали про це.

"Знаєте, чому вони не зробили це? Тому що не було нічого неправильного, вона (розмова - ред.) була пречудова", - заявив Трамп.

Трамп ухилився від відповіді, чи скарга розвідника стосувалась його розмови із Зеленським. Підтвердити це не змогла і голова Палати представників США Ненсі Пелосі.

"Я зроблю заяву пізніше. Я навіть не можу підтвердити, що це стосувалось України", - сказала вона.

Водночас колишній віцепрезидент США та один із кандидатів на посаду президента від Демократичної партії Джо Байден закликав американського лідера Дональда Трампа оприлюднили розшифровку розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

"Якщо повідомлення у ЗМІ правдиві, то справді немає меж у бажанні Трампа зловживати владою та принижувати нашу країну. Така поведінка особливо огидна, враховуючи те, що вона використовує зовнішню політику нашої держави та підриває національну безпеку заради політичної доцільності", - йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп і Зеленський: Вашингтон назвав теми зустрічі

Наразі у США обговорюють дві основні версії того, що і кому міг пообіцяти Трамп у розмові. Перша - розмова була з Володимиром Путіним. І йшлося про здачу ключових інтересів України. Друга - розмова була з президентом України Володимиром Зеленським. І тому навпаки обіцяли щось хороше, якщо він своєю чергою сприятиме відкриттю розслідувань, які можуть допомогти передвиборній кампанії Трампа. Зокрема, це стосується розслідування проти компанії Burisma, одним із керівників якої є син головного конкурента Трампа на президентських виборах Джо Байдена.

Комітет США з питань розвідки провів перші слухання щодо впливу Дональда Трампа на справу Джо Байдена в Україні. Розслідують, чи тиснув Трамп на Володимира Зеленського, щоб відкрити кримінальну справу проти родини Байдена.

Зараз ви читаєте новину «На Трампа написали донос: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі