пʼятниця, 05 липня 2019 19:28

На нелегальному виробництві у Польщі затримали 12 українців

На нелегальному виробництві у Польщі затримали 12 українців
У Польщі правоохоронці затримали 12 українців. Фото: UA.news

У Польщі на нелегальній фабриці цигарок затримали 12 українців і двох поляків.

Як зазначається, польські прикордонники спільно з податківцями та поліцією викрили у Сілезькому воєводстві підпільний цех з виробництва тютюнових виборів. На фабриці вилучили 6 млн штук цигарок та понад 2 тонни тютюну. Виробництво нанесло державі збитків на понад 8 млн злотих або 1,9 млн євро. Про це повідомляє Польське радіо.

У Бескидському відділі Прикордонної служби уточнили, що операцію провели 1 липня. Заходи були здійснені на підставі інформації нідерландської податкової служби, а усю операцію координував Європол.

"В одному із приватних об'єктів виявлено повну лінію з виробництва та пакування цигарок, зокрема спеціалізовані машини та сировину, необхідну для їх виготовлення. Там виявили також велику кількість готових цигарок і тютюну. Водночас у другому об'єкті виявили склад, де було кількасот кілограмів тютюну", — розповів майор Ельжбєта Пікор з Бескидського відділу Прикордонної служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала російського шпигуна, що працював в Укроборонпромі

Силовики затримали 14 осіб у віці від 24 до 43 років, серед них 12 українців і 2 поляка, один із яких був у розшуку за попередні злочини. Водночас українці мали дійсні документи, що легалізують їхнє перебування у Польщі.

Нелегальна фабрика працювала з 2018 року. Продукцію зловмисники збували в країнах ЄС під виглядом однієї з відомих іноземних марок.

Правоохоронці припинили діяльність етнічного угруповання, учасники якого в особливо великих розмірах виготовляли та продавали наркотичні засоби і психотропні речовини. Ділки збували оптові партії наркотиків дилерам по всій території України.

Зараз ви читаєте новину «На нелегальному виробництві у Польщі затримали 12 українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі