вівторок, 24 травня 2022 05:01

На Камчатці оголосили про будівництво ядерних бомбосховищ

На Камчатці оголосили про будівництво ядерних бомбосховищ
Ядерні бомбосховища збудують на Камчатці. Фото: kam24.ru

Влада Камчатського краю Російської Федерації вирішила будувати бомбосховища для цивільного населення "на випадок ядерного вибуху від супротивників".

У мирний час об'єкти укриття можуть бути використані для муніципальних та економічних потреб, повідомляє регіональне ЗМІ "Кам24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не чекайте ядерного удару: Зеленський закликав посилити тиск на Росію

Згідно з проєктною документацією, захисні споруди ділитимуться на три категорії.

Перша – це притулок, призначений для захисту людей протягом якогось часу від факторів ураження ядерної та хімічної зброї, а також звичайних засобів. Другий тип – протирадіаційне укриття, яке необхідне для захисту від іонізаційного впливу при радіоактивному зараженні. Третя – зона захисту від фугасної та осколкової дії звичайних засобів ураження.

Притулки оснастять усім необхідним для тривалого перебування у них великої кількості людей.

Місцева влада отримала розпорядження детально розробити положення про створення таких бункерів якомога швидше, до 1 липня.

Політолог з Гарварда Грем Еллісон не виключив, що президент Росії Володимир Путін може піти на ризик і застосувати ядерну зброю.

"Це кошмарний сценарій: використання порівняно невеликої атомної бомби в 15 або 20 кілотонн, що приблизно дорівнює бомбі в Хіросімі. Такий удар може вбити від 20 до 50 тисяч осіб за один акт, залежно від розміру міста. Це порушить ядерне табу, що існує понад 70 років, і ми опинимося в новій реальності", - зазначив політолог.

Зараз ви читаєте новину «На Камчатці оголосили про будівництво ядерних бомбосховищ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі