пʼятниця, 06 листопада 2020 15:12

Центральну Америку накрив ураган Ета – загинули понад 70 людей

Центральну Америку накрив ураган Ета – загинули понад 70 людей
Жителі Гондурасу рятуються від наслідків тропічного шторму Ета / Reuters

Щонайменше 50 людей загинули в результаті зсувів у Гватемалі після проливних дощів і шторму, що обрушилися на країну. По всьому регіону Центральної Америки загинуло понад 70 осіб.

Президент Гватемали Алехандро Джамматтеї сказав, що близько половини смертей сталися в одному місті, де зсув пагорба засипав 20 будинків, жителів яких поховав під товстим шаром бруду. Усе це наслідки тропічного шторму Ета, який обрушився на країни Центральної Америки. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найсмертоносніший ураган за 218 років

Джамматтеї зазначив, що місячний об'єм дощів випав менше, ніж за пів дня. Через проливні дощі, які не припиняються, рятувальники не змогли досі дістатися до одного з найбільш постраждалих районів. Серед них місто Сан-Крістобаль-Верапас, де загинула половина зареєстрованих жертв.

Сусідню Нікарагуа накрив ураган 4-ї категорії з вітрами зі швидкістю 225 км/год і проливними дощами. Потім він перетворився на тропічний шторм, коли перемістився в сусідній Гондурас, а потім у Гватемалу.

Національний центр з ураганів США заявив, що Ета продовжується зі зливами і небезпечними для життя повенями у Центральній Америці. Зараз шторм знову набирає силу і рухається в бік Куби і штату Флорида.

Зараз ви читаєте новину «Центральну Америку накрив ураган Ета – загинули понад 70 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі