неділя, 18 квітня 2021 23:26

МЗС РФ вирішило вислати з Москви 20 дипломатів Чехії

МЗС РФ вирішило вислати з Москви 20 дипломатів Чехії
В МЗС Росії був викликаний Посол Чеської Республіки в Російській Федерації Вітєзслав Півонька. Фото: mid.ru

Міністерство закордонних справ Росії вирішило вислати з Москви 20 чеських дипломатів. Таке рішення було прийнято на висилку російських дипломатів з Чехії.

Про це повідомляється на сайті МЗС РФ. За інформацією відомства, в МЗС Росії був викликаний Посол Чеської Республіки в Російській Федерації Вітєзслав Півонька.

"Послу заявлено рішучий протест у зв'язку з недружнім актом влади Чехії відносно персоналу російської дипмісії в Празі", - йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чехія темнить: міністр відразу знав про російських шпигунів

Чеській стороні також висунуто вимогу "привести кількість співробітників дипмісії в Москві в категорії прийнятих на місці до паритету з числом працівників аналогічної категорії посольства Росії в Чехії", заявили в МЗС РФ.

МЗС Чехії повідомило про вислання з країни 18 російських дипломатів. Виявилося що це співробітники російських спецслужб, які причетні вибухів складів боєприпасів у Чехії в 2014 році.

Зараз ви читаєте новину «МЗС РФ вирішило вислати з Москви 20 дипломатів Чехії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі