субота, 07 жовтня 2023 10:09

Можуть постачати зброю: на кордоні КНДР та РФ активізувався залізничний рух

Цього тижня значно активізувався залізничний рух вздовж кордону між Північною Кореєю і Росією.

Сплеск показали супутникові знімки. Це відбувається на тлі занепокоєння щодо можливих поставок зброї після зустрічі лідерів країн Кім Чен Ина та Володимира Путіна минулого місяця, повідомляє Yonhap.

Автор: beyondparallel.csis.org
  Експерти фіксують незвичну активність на кордоні РФ з КНДР
Експерти фіксують незвичну активність на кордоні РФ з КНДР

Видання посилається на знімки, зроблені в четвер, 5 жовтня, проектом вашингтонського Центру стратегічних і міжнародних досліджень Beyond Parallel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північна Корея готова укласти з РФ угоду про постачання зброї ‒ FT

Повідомляється про "безпрецедентну" кількість вантажних вагонів на кордоні - їх нарахували 73. Помітили вагони на залізничній станції Туманган в Расоні, прикордонному з Росією місті Північної Кореї.

Рівень перевезень значно вищий, ніж той, що спостерігався протягом останніх п'яти років, навіть у порівнянні з допандемічним рівнем.

"Враховуючи, що Кім і Путін обговорили деякі військові обміни і співпрацю на своєму нещодавньому саміті, різке збільшення залізничних перевезень, ймовірно, вказує на постачання Північною Кореєю зброї і боєприпасів до Росії", - повідомляє Beyond Parallel.

Однак, широке використання брезенту для покриття транспортних контейнерів і обладнання унеможливлює остаточну ідентифікацію вантажів.

Північна Корея вже надає Росії артилерію для війни проти України. Незрозуміло, чи отримає вона щось натомість. Про це повідомляє CBS News з посиланням на американського чиновника.

Є очікування, що Кім попросить у Путіна продовольства і грошей, а сам надасть зброю і космічні технології.

Зараз ви читаєте новину «Можуть постачати зброю: на кордоні КНДР та РФ активізувався залізничний рух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі