пʼятниця, 07 червня 2024 07:41

Москва відправила на Кубу військові кораблі

Москва відправила на Кубу військові кораблі
Росія відправила на Кубу військові кораблі. Фото: pixabay.com

До Гавани наступного тижня прибудуть чотири російські військові кораблі.

Про це заявило Міністерство закордонних справ Куби, пише Reuters.

"Цей візит відповідає історичним дружнім відносинам між Кубою і Російською Федерацією і суворо дотримуються міжнародні норми. Жоден з кораблів не несе ядерної зброї, тому їхня зупинка в нашій країні не становить загрози для регіону", - йдеться у заяві.

Очікується, що російські кораблі прибудуть до гавані у період між 12 і 17 червня.

Заява Куби з'явилася наступного дня після того, як американський чиновник повідомив журналістам, що Росія для проведення військово-морських навчань направить бойові кораблі в Карибський регіон, зокрема до союзних Куби і Венесуели.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ на війну в Україні вербує громадян щонайменше 21 країн - Forbes

"Напруженість у відносинах між Сполученими Штатами і Росією зросла після вторгнення Росії в Україну в 2022 році, а російська військово-морська активність, хоча і є звичайною в Атлантиці, але посилилася через підтримку України з боку США", - заявили американські чиновники.

Очікуване прибуття невеликої кількості літаків і кораблів не є загрозою, але ВМС США стежитимуть за навчаннями, заявив у середу американський чиновник.

На окупованій Донеччині помітили найманців РФ із Малайзії, які приїхали воювати проти України. Серед російських солдатів неодноразово були помічені кубинці, непальці, білоруси, серби й представники інших країн, де формально заборонено займатися наймаництвом.

Зараз ви читаєте новину «Москва відправила на Кубу військові кораблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі