пʼятниця, 02 грудня 2022 05:26

Молдова закликала російські війська вийти з Придністров'я

Молдова закликала російські війська вийти з Придністров'я
Російські війська мають піти з Придністров'я – МЗС. Фото: УНІАН

У Молдові закликали вивести російські війська з окупованого Придністров'я.

Присутність військ Росії порушує суверенітет Молдови, на засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ сказав віцепрем'єр Молдови Ніку Попеску, пише 24 канал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перевести стрілки не вдасться - МЗС України відповіло Москві щодо Придністровʼя

"Ми рішуче закликаємо до повного та беззаперечного виведення російських військових з території Республіки Молдова відповідно до зобов'язань, взятих Росією у 1999 році на саміті ОБСЄ у Стамбулі", – зазначив Попеску.

Віцепрем'єр Молдови закликав звернути увагу на складу боєприпасів під Ковбасною. За його словами, цей склад несе загрозу всьому регіону і має бути ліквідований за допомогою належних міжнародно визнаних процедур.

Так звана Придністровська Молдавська Республіка має намір добиватися незалежності і приєднання до Росії. Про терміни приєднання поки що невідомо, випливає з заяви так званого керівника МЗС невизнаного Придністров'я Віталія Ігнатьєва.

У невизнаному Придністровʼї росіяни з кінця червня почали агітувати, щоб чоловіки підписували контракти зі збройними силами Російської Федерації. Оголошення про набір публікують в усіх ЗМІ, розповсюджують через поштові скриньки й розміщують у місцях загального користування.

Молдова на тлі російських погроз може попросити Україну розв'язати питання щодо невизнаного Придністров'я. Кишинів не має боєздатної армії.

Зараз ви читаєте новину «Молдова закликала російські війська вийти з Придністров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі