пʼятниця, 09 липня 2021 20:36

Між випадками запалення серця і вакцинами Pfizer і Moderna виявили зв'язок

Між випадками запалення серця і вакцинами Pfizer і Moderna виявили зв'язок
Переваги всіх дозволених вакцин переважують їх ризики - ЕМА. Фото: Reuters

Європейське агентство з ліків (EMA) виявило звʼязок між ковід-вакцинами від Pfizer і Moderna та випадками запалення серця.

EMA розглянуло понад 300 випадків міокардиту і перикардиту в Європейському Союзі, а також в Ісландії, Норвегії та Ліхтенштейні, повідомляє Reuters.

У більшості випадків це сталося після вакцинації препаратом Pfizer.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи може людина заразитися коронавірусом від вакцини

"Серцеві захворювання, такі як міокардит і перикардит (запалення зовнішньої оболонки серцевого мʼяза), повинні бути вказані як можливі побічні ефекти вакцин. Такі випадки виникали переважно протягом 14 днів після вакцинації", - заявив комітет з безпеки EMА .

У компанії Pfizer заявили, що ці випадки були переважно легкими і люди одужують протягом короткого часу після стандартного лікування і відпочинку. Основними симптомами нездужання виявилися задишка, тахікардія і біль у грудях.

"EMA підтверджує, що переваги всіх дозволених вакцин проти COVID-19 як і раніше переважують їх ризики", - наголосили в агентстві.

Наприкінці липня в усіх центрах масової вакцинації проти коронавірусу з'явиться американська вакцина "Пфайзер", яку в Україну завозять під назвою "Комірнаті". Щепитися зможуть усі охочі. Зараз у пунктах колють китайський препарат "Коронавак".

Зараз ви читаєте новину «Між випадками запалення серця і вакцинами Pfizer і Moderna виявили зв'язок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі