середа, 16 березня 2022 14:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Мирна та нейтральна Швейцарія вдарила по Росії новими санкціями

Мирна та нейтральна Швейцарія вдарила по Росії новими санкціями
Швейцарія розширила санкції проти РФ за вторгнення в Україну. Фото: eastnews.ua

У зв'язку з численними порушеннями міжнародного права і вторгнення Росії в Україну Швейцарія погодилась прийняти додаткові санкції Європейського Союзу проти фізичних та юридичних осіб РФ.

Перелік нових обмежень опублікували у вівторок, 15 березня, пише "Європейська правда" з посиланням на Федеральну ради Швейцарії.

"Федеральний радник Гі Пармелен, голова Федерального департаменту економіки, освіти та досліджень (EAER) сьогодні розширив санкції ще на понад 200 фізичних та юридичних осіб у зв'язку з серйозними порушеннями міжнародного права Росією в Україні. Санкційний список Швейцарії тепер повністю відповідає списку ЄС" - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 санкцій, які найсильніше вдарили по Росії

Фінансові санкції запровадили проти 9 компаній і 197 осіб. Серед них є олігархи та відомі бізнесмени.

"Активи в Швейцарії, що належать цим особам, мають бути заморожені та повідомлені в Державний секретаріат з економічних питань (SECO). Поправка набула чинності опівдні 16 березня" - заявили у Федеральній раді.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Мирна та нейтральна Швейцарія вдарила по Росії новими санкціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі