вівторок, 20 грудня 2022 18:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони Великої Британії озвучило втрати РФ у війні проти України: що з Герасимовим

Міноборони Великої Британії озвучило втрати РФ у війні проти України: що з Герасимовим
Начальника російського генштабу Валерія Герасимова могли звільнити, вважають у міноборони Великої Британії. Фото: ТАСС

Росія у війні проти України втратила понад 100 тис. військових убитими, пораненими та дезертирами.

Начальника російського генштабу Валерія Герасимова могли звільнити. Про це повідомив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес під час виступу в Палаті громад, передає Sky News.

За його словами, Росія не змогла досягти своїх стратегічних цілей у війні та "стрімко" втрачає війська та військове командування. Він зазначив, що на сьогодні Кремль усунув усіх командувачів оперативними напрямками, які обіймали посади 24 лютого.

"Росія втратила значну кількість генералів і командувачів. Ширяться чутки про звільнення генерала Герасимова, оскільки Путін (президент Росії Володимир Путін. – Gazeta.ua) відмовляється від відповідальності за військовий провал, що триває в Україні. Високий рівень смертності та зростання суспільного невдоволення триває", – сказав Воллес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо Путін позував перед камерами зі своїми генералами ‒ у британській розвідці пояснили

За його даними, Збройні сили України вже знищили понад 4,5 тис. броньованих машин, а також понад 140 вертольотів та літаків РФ.

"Щодня з'являється дедалі більше звинувачень у зґвалтуваннях, довільних затриманнях, тортурах, жорстокому поводженні, смертях під час ув'язнення та безсудних стратах. Є докази незареєстрованих місць масових поховань, Росія також знищила 200 українських культурних об'єктів", – підсумував британський міністр.

21 вересня російське міноборони вперше за багато часу озвучило свої втрати в Україні після початку повномасштабної війни. За словами голови відомства Сергія Шойгу, вони становлять майже 6 тис. військових. Водночас Шойгу нафантазував, що Україна у війні втратила понад 100 тис. людей убитими й пораненими.

За даними українського Генштабу на ранок 20 грудня, армія РФ втратила у повномасштабній війни проти України 99 230 солдатів вбитими та тисячі одиниць техніки.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони Великої Британії озвучило втрати РФ у війні проти України: що з Герасимовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі