субота, 19 жовтня 2024 14:42

"Ми підтримуємо план перемоги Зеленського" - глава МЗС Франції

"Ми підтримуємо план перемоги Зеленського" - глава МЗС Франції
"Ми підтримуємо план перемоги Володимира Зеленського" - глава МЗС. Фото: msn.com

Франція підтримує план перемоги президента України Володимира Зеленського.

"Ми підтримуємо план перемоги, тому що вже близько тисячі днів ми поруч з Україною і докладаємо необхідних зусиль", - заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро під час пресконференції з українським главою МЗС Андрієм Сибігою в Києві.

Крім того, глава МЗС наголосив на важливості подальшої підтримки України в різних сферах. Україна має сама вирішувати, коли починати переговори про мир, зауважив він.

Барро сказав, що потрібно докласти зусиль, щоб мирний план, запропонований Зеленським, залучив якомога більше країн до його реалізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не зацікавлений у мирних переговорах - ISW

За попередньою інформацією 17 жовтня в Парижі відбулася конференція з питань ядерної безпеки за пунктом Формули миру.

"Президент Зеленський був у Парижі нещодавно, де представив президенту Франції Еммануелю Макрону план перемоги", - зазначив міністр.

За словами Сибіги, Франція дієво забезпечує просування плану перемоги Зеленського.

"У нас був тривалий тет-а-тет, де ми обмінялися думками щодо додаткових кроків для практичного втілення плану Зеленського", - підсумував він.

У листопаді цього року буде готовий перший варіант плану перемовин України з Росією. Україна не змінила своєї позиції: перемовин не може бути без участі України у діалозі. Його готують на тематичних конференціях з партнерами.

Після завершення останньої конференції, яка пройде 30-31 жовтня, усі напрацьовані з цих тем документи будуть зібрані в один загальний план.

Додав, що після цього документ буде надано усім країнам - партнерам, які готові взяти участь у другому Саміті миру. А потім партнери мають передати цей план росіянам. "І далі ми будемо чекати на відповідний фідбек", - заявив президент.

Зараз ви читаєте новину «"Ми підтримуємо план перемоги Зеленського" - глава МЗС Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі