четвер, 17 березня 2022 07:32

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ми об'єктивні" - посол Китаю оприлюднив позицію Пекіну щодо війни в Україні

"Ми об'єктивні" - посол Китаю оприлюднив позицію Пекіну щодо війни в Україні
Посол Китаю в США переконує, що Пекін не знав про плани РФ напасти на Україну. ФОТО: pexels.com

Якби Китай знав про плани Росії напасти на Україну, то намагався би цьому запобігти. Війна не йде на користь Пекіну.

Твердження, що ми мовчазно підтримали конфлікт – це дезінформація, написав посол Китаю в США Цінь Гань у статті для The Washington Post.

"Стосовно України позиція Китаю об'єктивна та неупереджена – необхідно повністю дотримуватися цілей та принципів Статуту ООН, а також поважати суверенітет і територіальну цілісність усіх держав. Зокрема і України. Наша мета – покласти край війні та підтримати глобальну стабільність" - зазначив Цінь Гань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кремль постійно брехав" - Блінкен жорстко "наїхав" на Росію

Водночас він попросив не порівнювати Україну з Тайванем.

"Україна – суверенна держава, а Тайвань – невіддільна наша частина. Його питання – це внутрішня справа Китаю", - підсумував посол.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «"Ми об'єктивні" - посол Китаю оприлюднив позицію Пекіну щодо війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі