середа, 18 січня 2023 16:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Мета "СВО" та "історичні землі РФ": Путін зробив багато заяв про війну в Україні

Мета "СВО" та "історичні землі РФ": Путін зробив багато заяв про війну в Україні
Президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія розпочала "спецоперацію", щоб зупинити війну". Фото: facebook.com/MIDRussia

Президент Росії Володимир Путін відзначився черговими заявами про агресію Росії проти України.

Диктатор спробував виправдати свої дії на території нашої держави, які вважає "російськими". Зробив це під час зустрічі з ветеранами Другої світової війни у російському Санкт-Петербургу 18 січня. Диктатора цитує росЗМІ.

Головною темою у промові Путіна стала війна в Україні та території Сходу нашої держави. На думку диктатора, вони – "історичні землі Росії".

Путін також заявив, що його країна розпочала "спеціальну воєнну операцію", щоб припинити бойові дії, які відбувалися в Україні від 2014 року.

"Все, що ми робимо сьогодні, в тому числі і "спеціальна військова операція"... Це, як я вже багато разів говорив, – спроба припинити цю війну. Ось у чому сенс нашої "операції": захистити наших людей, які на цих територіях проживають. Це наші історичні території... після розвалу Радянського Союзу. Зараз не буду давати оцінок, тут не місце і не час. Але, у всякому разі, Росія примирилася з цією подією. Але все-таки ми не могли не відреагувати на те, що там почало відбуватися після "перевороту державного", – сказав російський диктатор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін досі має таємних союзників у ЄС – прем'єр Іспанії

За його словами, Росія "довго намагалася домовитися" щодо Донбасу, але її нібито "водили за ніс". І таке, як заявив диктатор, "трапляється не вперше".

Не минув Путін і тему Другої світової війни. Він заявив, що на Ленінградському фронті представники багатьох європейських держав скоювали злочини. Але раніше Росія нібито про це мовчала з метою не псувати відносини з іншими державами.

Путін також стверджував, що на одному з голосувань в ООН за документ, що засуджує героїзацію нацизму, "проти висловилися 50 країн".

Ніяких доказів на підтвердження своїх слів президент Росії не надав.

На початку січня Володимир Путін заявив президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану, що Росія нібито відкрита до діалогу щодо України, але Києву треба враховувати "нові територіальні реалії".

У Сполучених Штатах Америки різко відреагували на позицію диктатора. За словами держсекретаря США Ентоні Блінкена, такі вимоги Кремля шкодять налагодженню мирного переговорного процесу між Києвом та Москвою.

Зараз ви читаєте новину «Мета "СВО" та "історичні землі РФ": Путін зробив багато заяв про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі