субота, 06 травня 2017 21:15

Меркель закликає до подвійної стратегії НАТО щодо дій Росії

Меркель закликає до подвійної стратегії НАТО щодо дій Росії
Канцлер ФРН Ангела Меркель. Фото: 112

Канцлер ФРН Ангела Меркель підкреслила важливість подвійної стратегії НАТО щодо РФ на тлі нової ситуації у сфері безпеки в Європі.

Про це вона заявила в ході свого щотижневого відеозвернення, передає DW.

За її словами, анексія Криму і конфлікт на Донбасі викликали занепокоєння у країн Балтії та Польщі, а ситуація в Молдові викликає питання у Румунії та Болгарії.

Меркель відзначає, що цим країнам було важливо, щоб НАТО відреагувала на події і, приміром, направила війська в країни Балтії.

"Німеччина завжди дуже уважно стежила за тим, щоб, з одного боку, демонструвати готовність до захисту всій території альянсу, а з іншого - не обривати переговорного контакту з Росією", - заявила канцлер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим Україні вигідна зустріч Путіна з Меркель

Вона підкреслила, що всі заходи приймаються таким чином, щоб не порушувати Основоположного акта НАТО-Росія і забезпечити подальшу роботу Ради НАТО-Росія.

Меркель спростувала думку про те, що з 2014 року НАТО знову зосередила більше уваги на захисті території країн-членів альянсу і нагадала, приміром, про місію НАТО в Афганістані.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель на спільній прес-конференції з президентом Росії Володимиром Путіним заявила, що не боїться впливу Росії на німецькі вибори, які пройдуть у вересні 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Меркель закликає до подвійної стратегії НАТО щодо дій Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі