пʼятниця, 11 жовтня 2019 12:37

Мери найбільших міст підписали "Глобальну зелену угоду"

Мери найбільших міст підписали "Глобальну зелену угоду"
Мери найбільших міст підписали угоду про зменшення викинів до 2030-го. Фото: vokrugsveta.ua

У Копенгагені на всесвітньому саміті С40 глави найбільших міст світу затвердили "Глобальну зелену угоду".

Так кліматичну ситуацію у світі визнали "надзвичайною" та вказали на необхідність глобальних змін, повідомляє сайт організації.

"Новий курс покликаний прискорити перенаправлення світових ресурсів зі сфери викопного палива на заходи щодо запобігання надзвичайній кліматичній ситуації у світі. Для нас як мерів на першому місці – безпека жителів наших міст", – сказала на прес-конференції очільниця Парижа Анн Ідальго.

За її словами, світові лідери на саміті ООН знову не змогли домовитися про заходи для запобігання кризі. Ситуація загрожує жителям всієї планети, стверджує політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Планету очікує екстремальна спека

"Скоро мие 4 роки з підписання Паризької угоди в нашому місті. Тільки минулого місяця світові лідери зустрілися у Нью-Йорку та знову не змогли домовитися ні про які, навіть віддалено подібні заходи, необхідні для зупинки кліматичної кризи. Їхня неспроможність безпосередньо загрожує всім людям на планеті, бо час йде проти нас. Немає іншого рішення, крім Зеленої угоди", – підкреслила вона.

Міста, які підтримали Угоду, взяли на себе зобов'язання невідкладно вживати заходів щодо скорочення викидів у всіх секторах, які впливають на зміну клімату (транспорт, будівлі, промисловість і відходи. - Gazeta.ua), щоб утримати глобальне потепління в межах 1,5 градусів.

"Ми маємо досягти піку викидів до 2020-го і скоротити їх наполовину до 2030-го. Запрошуємо наших партнерів – політичних лідерів, керівників компаній і профспілок, інвесторів і громадянське суспільство приєднатися у визнанні надзвичайної кліматичної ситуації в світі та допомогти у здійсненні науково-обґрунтованих дій, щоб її подолати", – йдеться у рішенні мерів.

Ґрету Тунберґ номінували на премію миру після того, як вона почала виходити на шкільні страйки проти зміни клімату і надихнула мільйони підлітків приєднатися до її руху.

Зараз ви читаєте новину «Мери найбільших міст підписали "Глобальну зелену угоду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі