четвер, 19 січня 2023 15:38

Макрон знову завів пісню про "діалог з Росією" і згадав Путіна

Макрон знову завів пісню про "діалог з Росією" і згадав Путіна
Еммануель Макрон знову заговорив про діалог з РФ. Фото: getty images

Франція підтримує Україну в боротьбі проти російської агресії. Втім, необхідність у діалозі з РФ досі існує.

Франція та Росія тримають зв'язок навіть після повномасштабного вторгнення, заявив президента Франції Еммануель Макрон в інтерв'ю іспанському виданню El Pais.

Однак наголосив, що не проводив розмов з президентом Володимиром Путіним останніми тижнями. Також знову спробував виправдатися за свої слова про те, що "не потрібно принижувати росіян".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція готує для України колісні танки: відомі терміни поставки

"Міста не змінюються і географія не змінюється. Ви можете боротися з лідерами, ідеями, проєктами. Ми робимо це рішуче, без двозначності. Але потім, у довгій історії з містами-сусідами, необхідно знати як знайти шляхи та засоби для розбудови миру. Це станеться свого часу. І я говорив це тоді, коли всі про це забували, повторюючи, що: "Треба поставити Росію на коліна тощо". Це все. Жестами і вчинками я показав, що сьогодні Франція понад усе стоїть поруч з українським опором, військовою підтримкою та санкціями. Тому немає ніякої двозначності, але ми завжди повинні зберігати здатність до діалогу", – заявив Макрон.

Президент Франції Емманюель Макрон підтвердив свою позицію щодо "гарантій безпеки" для країни-агресора Росії. Політик наполягає, що РФ має отримати їх, якщо погодиться на мирні переговори. Про це Макрон сказав в інтерв'ю телеканалам TF1 та LCI. Макрон також звернувся до тих, хто критикує його за слова про гарантії для РФ, та закликав їх пояснити, що натомість пропонують вони.

Французу відповів секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов. Каже, президент Франції може віддати російському диктатору Володимиру Путіну Бордо, якщо він хоче вести переговори з країною-терористом про "гарантії безпеки" та інші поступки. Вибачитись перед росіянами й віддати їм Крим, Донецьку, Луганську області – це божевілля.

Зараз ви читаєте новину «Макрон знову завів пісню про "діалог з Росією" і згадав Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі