середа, 21 грудня 2022 04:53

Макрон наполягає на гарантіях безпеки для Росії та лякає "всеохоплюючою війною"

Макрон наполягає на гарантіях безпеки для Росії та лякає "всеохоплюючою війною"
Президент Франції Еммануель Макрон знову говорить про мирні переговори. Фото: Getty Images

Президент Франції Еммануель Макрон підтвердив свою позиції щодо "гарантій безпеки" для країни-агресора Росії.

Політик наполягає, що РФ має отримати їх, якщо погодиться на мирні переговори. Про це Макрон сказав в інтерв'ю телеканалам TF1 та LCI.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон виправдовується за слова про "гарантії безпеки" для РФ. Подоляк йому відповів

"День миру передбачатиме обговорення. Насамперед – гарантій Україні, її територіальної цілісності, її безпеки в довгостроковій перспективі. Але й для Росії також, як сторони договору про перемир'я та мир, якою вона тоді буде", – заявив французький лідер.

Макрон також звернувся до тих, хто критикує його за слова про гарантії для РФ, та закликав їх пояснити, що натомість пропонують вони.

"А те, що пропонують люди, які відмовляються до цього готуватись і над цим працювати, – це всеохоплююча війна. До неї буде залучено весь європейський континент", – додав президент.

Раніше Макрон заявив, що Захід повинен розглянути, як задовольнити потребу РФ в гарантіях безпеки, якщо Путін погодиться на переговори про припинення війни в Україні.

Єдиною гарантією для Росії може бути тільки "гуманізм європейської судової системи ‒ після вироку в Гаазі не передбачено смертної кари", відповів на це секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов.

Лідери правлячої коаліції Німеччини з подивом відреагували на слова президента Франції Емануеля Макрона щодо надання Росії "гарантій безпеки" з боку колективного Заходу. Макрону нагадали, що НАТО ніколи не погрожувало Росії.

Зараз ви читаєте новину «Макрон наполягає на гарантіях безпеки для Росії та лякає "всеохоплюючою війною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі