понеділок, 19 серпня 2019 21:11

Макрон заявив про "реальну можливість" встановлення миру на Донбасі

Макрон заявив про "реальну можливість" встановлення миру на Донбасі
Президент Франції Еммануель Макрон і президент РФ Володимир Путін на зустрічі обговорили Україну. Фото: AFP

Президент Франції Еммануель Макрон перед зустріччю із президентом РФ Володимиром Путіним заявив, що існує "реальна можливість" встановлення миру на Донбасі.

Макрон також висловив надію, що саміт "нормандської четвірки" може відбутися вже в найближчі кілька тижнів. Про це повідомляє AFP.

Президент Франції наголосив, що збирається обговорити "всі найбільші кризи в світі".

"Як тому, що Франція веде підготовку до саміту G7, де вона головує, так і тому, що Росія грає важливу роль у врегулюванні криз", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон переконуватиме Путіна провести переговори з Зеленським – ЗМІ

Водночас президент РФ Володимир Путін заявив, що розкаже Еммануелю Макрону подробиці переговорів із президентом України Володимиром Зеленським. За його словами, ці переговори "вселяють певний оптимізм".

Зустрічі "нормандської четвірки" найближчим часом не буде через наближення виборів у Росії. Так вважає колишній представник в Мінській ТКГ Роман Безсмертний. Однак, за його словами, президент Володимир Зеленський проведе зустріч з президентом Франції Емманюелем Макроном.

Зараз ви читаєте новину «Макрон заявив про "реальну можливість" встановлення миру на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі