четвер, 26 січня 2017 19:25

Людство підійшло ближче до "судного дня"

Людство підійшло ближче до "судного дня"

Після інавгурації Дональда Трампа стрілки "Годинника судного дня" перемістили на 30 секунд вперед.

Про це повідомляє УНІАН.

На рішення пересунути стрілки вплинула заява Трампа про те, що США повинні посилити свій ядерний потенціал. Також президент сказав, що не вважає глобальне потепління загрозою. На його думку, потепління придумали китайці, щоб нашкодити американській промисловості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці назвали нову дату кінця світу.

Раніше стрілки годинника пересували у 2015, через недостачу світових політичних протидій глобальній зміні клімату та розповсюдженню ядерної зброї.

Символічний годинник Судного дня (Doomsday Clock) - проект американського журналу вчених-атомників, запущений у 1947 році творцями першої атомної бомби. Ці годинники, що показують без кількох хвилин північ, символізують рівень напруженості в світі і розвиток ядерного озброєння. Опівночі символізує момент ядерного катаклізму. Рішення про переведення стрілок приймає рада директорів журналу за допомогою зовнішніх експертів, серед яких, зокрема, 18 лауреатів Нобелівської премії.
Зараз ви читаєте новину «Людство підійшло ближче до "судного дня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі