пʼятниця, 18 вересня 2020 09:25

Люди захворіли небезпечною хворобою через аварію на виробництві вакцин

Люди захворіли небезпечною хворобою через аварію на виробництві вакцин
Вид на місто Ланьчжоу / Wikipedia

У Китаї кілька тисяч людей перехворіли зоонозною інфекцією через відходи Жонґму-Ланьчжоуського фармацевтичного заводу. Спалах бруцельозу виявили в місті Ланьчжоу, на півночі Китаю. Про летальні випадки місцева влада не повідомляє. Інформація про спалах хвороби стала доступною тільки зараз.

Медики провели тести на антитіла до бактерії 22 тис. осіб, які живуть та працюють в районі заводу. Саме населення міста 2,9 млн. осіб. У понад 3,2 тис. виявили антитіла на бруцельоз. Пацієнтів лікували безкоштовно в 11 клініках Ланьчжоу. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус міг з'явитися ще 8 років тому - вчені

Влада встановила джерело зараження - завод з виробництва вакцин для тварин. Там у липні-серпні минулого року через експлуатацію прострочених очисних фільтрів бактерії бруцельозу потрапили в систему відводу повітря. У листопаді-грудні в регіоні забили на сполох через масовість захворювання.

Працівники Ланьчжоуського ветеринарного дослідницького інституту першими виявили хворобу в листопаді 2019-го. Повідомили про це місцеву владу. Через місяць в самому лише інституті бруцельозом хворіла 181 особа. Також фіксували масове захворювання серед студентів Ланьчжоуського університету.

У січні-лютому місцева влада провела розслідування. Завод приніс вибачення. Його позбавили ліцензії на виробництво кількох вакцин. Із компанії звільнили 8 вищих керівників.

Бруцельоз – хвороба, яка передається від тварин людині. Хворіти можуть всі види свійських тварин і птиці. Це інфекційне захворювання має тенденцію до тривалого перебігу. Супроводжується гарячкою, алергією, ураженням судинної, нервової, статевої та інших систем з частими патологіями опорно-рухового апарату. Передача хвороби від людини до людини фіксується вкрай рідко. Найчастіше хворіють, з'ївши м'ясо чи через інший контакт з хворою твариною. Іноді, вдихнувши бактерію, що й сталося в Ланьчжоу.

Зараз ви читаєте новину «Люди захворіли небезпечною хворобою через аварію на виробництві вакцин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі