пʼятниця, 25 грудня 2020 23:06

Лукашенко заявив, що українці готували теракти і завезли в Білорусь "тонни зброї". В МЗС підкреслили, що Україна не є ворогом

Лукашенко заявив, що українці готували теракти і завезли в Білорусь "тонни зброї". В МЗС підкреслили, що Україна не є ворогом
Лукашенко розповів про зброю з України. Фото: Українська правда

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко стверджує, що співробітники КДБ затримали якусь "групу Автуховіча", яка нібито перевозила зброю через територію України до Білорусі.

Угруповання терористів, мовляв, прибувають транзитом через українську державу, повідомляє державне інформагентство БелТА.

"Нещодавно ми затримали групу Автуховіча. Мерзотники останні. Зараз ми їх всі канали розкрили. Вони везли тоннами зброю через Україну. І якби хлопці наші (я всіх наказав до державних нагород негайно представити) їх не накрили, ох нам би Новий рік був" , - сказав Лукашенко.

Слова Олександра Лукашенка про нібито перевезення зброї "терористами" через територію України не відповідають дійсності і є частиною його звичної риторики, сказав речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Україна категорично відкидає чергові інсинуації Олександра Лукашенка. Риторика про зовнішнє втручання, зокрема мантра про "зброю з України", чітко вписується в політику Лукашенка із залякування білоруського народу. Україна не є ворогом Білорусі. Засуджуємо тероризм у будь-яких його проявах", - сказав Ніколенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко позбувається "дармоїдів": "листи щастя" приходять навіть підприємцям та пенсіонерам

Нагадаємо, Росія прийняла проект про надання Білорусі кредиту в розмірі $ 1 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко заявив, що українці готували теракти і завезли в Білорусь "тонни зброї". В МЗС підкреслили, що Україна не є ворогом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі