вівторок, 08 вересня 2020 10:05

Литва припустила, що Білорусь може почати війну

Литва припустила, що Білорусь може почати війну
Лінкявічюс сказав, що Білорусь може піти війною на Литву. Фото: Reuters

Військові діії білоруського режиму Олександра Лукашенка проти Литви були б безумством, але така ймовірність існує.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, повідомляє Delfi.

"Реальних причин немає - їх можна тільки вигадати, сконструювати і спроєктувати. Це справа творчості. Ми знаємо, що вони на це майстри", - сказав Лінкявічюс.

За його словами, Лукашенко не раз звертався за допомогою до Росії у зв'язку з нібито загрозами ззовні.

"Глава Білорусі відкрито закликав Росію на допомогу. І говорив, що загроза ззовні, потрібна допомога. Якщо про це говорять вголос, то чому можна говорити, що такої можливості немає? Це було б справжнє безумство. Я вже не кажу про правові, політичні і моральні, практичні передумови. Але, на жаль, так і є. Треба ясно і відповідально сказати, що це неприйнятно. Ми всі разом: і ЄС і, наскільки я знаю, США, сказали, що це неприйнятно, що будуть наслідки, якщо це станеться. Я гадаю, це прораховують, про це думають. Маю велику надію, що цього не відбудеться", - висловився Лінкявічюс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина заговорила про санкції проти Білорусі

Олександр Лукашенко, який виконує обов`язки президента Білорусі, заявив, що його країна розгорнула майже половину армії, яка "фактично оточила Гродно". Він зазначив, що країни НАТО активно передислоковують свої війська до кордону з Білоруссю.

Зараз ви читаєте новину «Литва припустила, що Білорусь може почати війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі