неділя, 22 січня 2023 23:12

Leopard для України: Бербок відповіла на заяву Моравицького

Leopard для України: Бербок відповіла на заяву Моравицького
Глава МЗС ФРН Аналена Бербок озвучила позицію Берліна щодо бажання Польщі поставляти танки Leopard Україні. Фото: DW

Берлін не проти того, щоб Варшава поставляла Києву танки Leopard.

Про це сказала глава МЗС ФРН Аналена Бербок.

На запитання журналіста, що станеться, якщо Варшава піде такий крок, Бербок відповіла: "На даний момент таке питання не стоїть, але якби нас запитали, ми не стали б заважати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці влаштували в Берліні масовий мітинг: зажадали від Німеччини Leopard 2

Раніше прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Польща передасть Україні танки Leopard 2, не дивлячись на позицію Німеччини.

"Згода є другорядним питанням. Або ми цю згоду отримаємо, або самі зробимо так, як треба", ‒ заявив польський прем'єр.

У Конгресі США закликали відправити Україні хоча б один танк Abrams, аби змусити інші країни передати Україні танки Leopard 2.

Німецький Бундестаг під час голосування в четвер не підтримав пропозицію опозиційної фракції ХДС/ХСС про надання бойових танків Leopard 1 та Leopard 2 Україні. Після бурхливих дебатів, всі фракції, крім самих консерваторів, підтримали пропозицію передати питання для подальшого обговорення Комітету у закордонних справах.

Нерішучість Німеччини щодо передавання Україні танків Leopard 2 розчаровує. Водночас є сподівання, що німецький уряд передумає, заявили в МЗС України.

Зараз ви читаєте новину «Leopard для України: Бербок відповіла на заяву Моравицького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі