вівторок, 01 листопада 2022 01:20

Лавров розкрив карти: стало зрозуміло, чого хоче Росія в рамках  "зернової угоди" 

Лавров розкрив карти: стало зрозуміло, чого хоче Росія в рамках  "зернової угоди" 
Очільник МЗС РФ Сергій Лавров натякнув на експорт російських добрив в рамках "зернової угоди". Фото: eastnews

Росія захотіла "гарантій" з боку України щодо невикористання гуманітарного коридору та українських портів для ведення бойових дій проти Російської Федерації.

Про це очільник МЗС РФ Сергій Лавров заявив міністру закордонних справ Туреччини Мевлюту Чавушоглу під час телефонної розмови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські добрива можуть поїхати через Україну: Зеленський назвав умову

"Тільки за таких умов можливе обговорення питання про відновлення руху коридором безпеки, визначеним "Чорноморською ініціативою", - йдеться у повідомленні.

Також, за словами Лаврова, необхідно вживати додаткові заходів щодо реалізації пакетної угоди, які стосуються російських добрив та сільгосппродукції. Мова йде про експорт російських добрив. Таким чином росіяни почали пхати незрозумілі "гарантії" від України.

30 жовтня Росія перекрила "зелений коридор" для експорту зерна в Чорному морі.

29 жовтня РФ заявила, що "зупиняє участь у реалізації "зернової угоди". Причиною Москва назвала нібито "напад на кораблі Чорноморського флоту".

30 жовтня міноборони РФ заявило, що безпілотники, які нібито атакували Севастопольську бухту 29 жовтня, були запущені з узбережжя недалеко від Одеси.

Там також зазначили, що один з них був запущений з борту корабля, залученого до вивезення агропродукції з України по "зерновому коридору".

На 31 жовтня ООН, Туреччина й Україна погодили план пересування для 14 суден, які перебувають у турецьких водах, у рамках "зернової угоди".

Зараз ви читаєте новину «Лавров розкрив карти: стало зрозуміло, чого хоче Росія в рамках  "зернової угоди" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі