середа, 21 лютого 2024 10:01

Найбільші банки Китаю перестали обслуговувати російські компанії

Найбільші банки Китаю перестали обслуговувати російські компанії
Китай не запроваджував проти РФ чи російських компаній санкцій. Фото: pixabay.com

Три найбільших банки Китаю перестали приймати платежі від російських фінансових організацій.

Йдеться про Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), China Construction Bank (CCB) та Bank of China, пишуть росЗМІ.

"Банки повідомили російських клієнтів про припинення прийому платежів із початку січня 2024 року. ICBC, CCB та Bank of China займають перше, друге та четверте місця за величиною активів у КНР", - сказано в повідомленні.

Операції з непідсанкційними кредитними організаціями РФ продовжуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один з найбільших банків Туреччини масово закриває росіянам рахунки

ICBC і CCB відхиляють всі платежі, які надходять від російських підсанкційних фінустанов, незалежно від системи, через яку вони йдуть - SWIFT, російську СПФС або китайську CIPS.

"Китайські банки пояснюють своє рішення внутрішньою політикою кредитних організацій", - йдеться у матеріалі.

Китай не запроваджував проти РФ чи російських компаній санкцій після повномасштабного вторгнення в Україну. Водночас, аби уникнути вторинних санкцій і маючи намір співпрацювати зі США та ЄС, багато китайських компаній змушені дотримуватися санкційної політики країн Заходу.

Найбільший банк Кіпру пішов із Російської Федерації. Bank of Cyprus закрив свої представництва в Москві та Санкт-Петербурзі.

Скорочення бізнесу західних банків у Росії пов'язані з санкціями, відпливом іноземних партнерів і скороченням товарообігу.

Поточний рівень бізнесу західних банків у РФ порівнюють із кінцем 80-х, коли їхні активи оцінювали у $40 млрд. Або ж періодом пізнього СРСР, коли вони становили $10 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Найбільші банки Китаю перестали обслуговувати російські компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі