неділя, 04 грудня 2022 10:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремлю буде важче змушувати свій народ мовчати – британська розвідка

Кремлю буде важче змушувати свій народ мовчати – британська розвідка
У Росії тотально падає підтримка війни в Україні. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У Росії спостерігається суттєве зменшення підтримання так званої спеціальної воєнної операції серед населення.

Тому через брак значних успіхів Кремлю буде дедалі важче домагатися згоди на її продовження і змушувати свій народ мовчати. Про це повідомило міноборони Великої Британії у Twitter 4 грудня.

Розвідка країни посилається на опубліковані російським виданням "Медуза" результати закритих соціологічних опитувань Федеральної служби охорони РФ. Згідно з ними, 55% росіян виступають за мирні переговори з Україною, лише 25% підтримують продовження конфлікту.

Як пояснили британці, ці дані відповідають аналогічному незалежному опитуванню за жовтень 2022-го, у якому 57% респондентів у Росії висловилися на користь переговорів. Водночас у квітні 2022 року близько 80% росіян стверджували, що підтримують війну в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ провели опитування: скільки росіян ще підтримують війну

Попри зусилля російської влади здійснити повсюдний контроль над інформаційним середовищем, конфлікт стає дедалі відчутнішим для багатьох росіян після "часткової мобілізації".

"Оскільки Росія навряд чи досягне значних успіхів на полі бою в найближчі кілька місяців, Кремлю, імовірно, буде дедалі важче підтримувати навіть мовчазне схвалення війни серед населення", – додали в огляді.

Президент Росії Володимир Путін був здивований провалом своєї армії в Україні. У зв'язку із цим він може знизити свої короткострокові воєнні завдання, заявили в американській розвідці.

За її даними, Путіна здивувало те, наскільки його війська не досягли більшого. Тому він, можливо, захоче "тимчасово скоротити свої короткострокові воєнні плани з ідеєю, що потім він може повернутися до цього пізніше".

Зараз ви читаєте новину «Кремлю буде важче змушувати свій народ мовчати – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі