понеділок, 16 січня 2023 15:18

Кремль "розірвався" погрозами через нові танки для України

Кремль "розірвався" погрозами через нові танки для України
Дмитро Пєсков погрожує довготривалою війною. Фото: РИА Новости

Речник російського президента Дмитро Пєсков вдався до нових погроз через постачання Україні британських танків Challenger 2.

Заявив, що вони лише затягнуть війну й спричинять біди, повідомили російські пропагандистські.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цинічна заява: речник Путіна прокоментував ракетний удар по Дніпру

"Сприймаємо негативно (постачання танків. – Gazeta.ua.). Велика Британія та інші європейські країни, які зараз говорять про постачання досконалішого технологічно військового обладнання, не здатні змінити ситуацію на місці. Вони повинні це зрозуміти. Вони здатні затягнути всю ситуацію, завдати більше бід Україні", – сказав Пєсков.

9 січня з'явилася неофіційна інформація, що Велика Британія вперше від початку війни в Україні розглядає можливість постачання Києву танків Challenger 2. У суботу, 14 січня прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак підтвердив передавання техніки.

Танки Challenger 2 перебувають на озброєнні британської армії від 1994 року. Один танк важить 62,5 т та озброєний 120-мм нарізною гарматою і 7,62-мм ланцюговою гарматою. Ці танки застосовувалися під час бойових дій у Косові та Іраку. Наразі підрозділ Challenger перебуває в Естонії в рамках місії НАТО в Східній Європі зі стримування російської агресії.

Зараз ви читаєте новину «Кремль "розірвався" погрозами через нові танки для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі