понеділок, 02 грудня 2019 14:09

Кремль прокоментував заяву "про вихід із складу України певних областей"

Кремль прокоментував заяву "про вихід із складу України певних областей"
Пєсков прокоментував заяву Володіна. Фото: REUTERS

У Кремлі прокоментували заяву спікера Держдуми В'ячеслава Володіна про "вихід зі складу України низки областей" та нагадали, що зовнішню політику визначає в Росії глава держави Путін.

Про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитрій Пєсков, передаєвласний кореспондент УНІАН у РФ.

"Ви знаєте, що зовнішня політика РФ формулюється за нашою конституцією президентом і реалізується як інструментарієм МЗС. Безумовно, всі гілки влади в Росії поділяють стурбованість, вважають неприйнятними подібні демарші (України) - це однозначно. Що стосується інших оціночних заяв, то тут я б рекомендував вам звернутися до Державної думи", - сказав Пєсков, відповідаючи чи поділяють в Кремлі слова Володіна про "вихід зі складу України низки областей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МЗС відреагували на слова віце-спікера Держдуми РФ про "відділення областей"

30 листопада спікер Держдуми В'ячеслав Володін заявив, що зрив виступу так званого "депутата Державної Думи" з окупованого Криму Руслана Бальбека на форумі ООН є "демонстрацією нетерпимості представників влади України до малих народів". "Націоналізм, притиск малих народів може привести до виходу зі складу України низки областей. Це потрібно розуміти владі України, і не допускати порушення прав і свобод етнічних груп, що проживають на території країни", - сказав Володін.

Зараз ви читаєте новину «Кремль прокоментував заяву "про вихід із складу України певних областей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі