субота, 24 червня 2023 12:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль панікує: в РФ поспіхом зривають банери із закликом вступати у "Вагнер"

Кремль панікує: в РФ поспіхом зривають банери із закликом вступати у "Вагнер"
Росіяни в паніці зривають банери із закликом вступати у "Вагнер". Фото: eastnews.ua

У великих містах Російської Федерації почали поспіхом зривати банери із закликом росіян вступати до лав приватної військової компанії "Вагнер".

Це сталося після того як очільник "вагнерівців" Євген Пригожин відкрито виступив проти російського Міноборони. Відповідне відео 24 червня з'явилося в соцмережах.

Агітаційну рекламу розміщували для заохочення вступу до ПВК, щоб воювати на території України.

Водночас зараз ситуація, імовірно, вийшла з-під контролю Кремля.

Зокрема на кадрах видно, як коммунальники прибирають банери з рекламою служби в ПВК "Вагнер" у Москві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дії Пригожина вдарили по російській економіці

Мер Москви Сергій Собянін та губернатор Московської області Андрій Воробйов у Telegram заявили, що на території російської столиці та Підмосков'я проводяться "антитерористичні заходи". Вони, зокрема, передбачають додатковий контроль на дорогах.

"У зв'язку з інформацією, що надходить, у Москві проводяться антитерористичні заходи, спрямовані на посилення заходів безпеки. Введено додатковий контроль на дорогах. Можливе обмеження проведення масових заходів. Прошу поставитися з розумінням до вжитих заходів", – йдеться у повідомленні Собяніна.

У Московській області також посилили заходи безпеки. Ситуацію контролюють правоохоронні органи і ФСБ.

"Можливі додаткові перевірки на дорогах на південному напрямку, у зв'язку з цим прошу за можливості утриматися від поїздок особистим транспортом на півдні Московської області. Насамперед за межі регіону", – додав Воробйов.

У Росії засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 24 червня з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Вчора ватажок "вагнерівців" Пригожин звинуватив Міноборони РФ у ракетному ударі по табору найманців. У пов'язаних із "вагнерівцям" Telegram-каналах з'явилося відео нібито з результатами обстрілу. На ньому кажуть, що це атакували не українці, а свої. У Кремлі це заперечують.

Війська Пригожина висунулися в бік російських кордонів. У Москві та низці російських міст перекривають дороги та вулиці. Біля Кремля з'явилася військова техніка.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що президент РФ "в курсі ситуації, що розгортається навколо Пригожина, вживаються всі необхідні заходи".

Російські війська отримали необхідний наказ щодо нейтралізації тих, хто "організував збройний заколот". Про це у відеозверненні заявив 24 червня російський президент Володимир Путін.

Зараз ви читаєте новину «Кремль панікує: в РФ поспіхом зривають банери із закликом вступати у "Вагнер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі