вівторок, 13 вересня 2022 21:50

Кремль може використати конфлікт між Вірменією та Азербайджаном – Блінкен

Кремль може використати конфлікт між Вірменією та Азербайджаном – Блінкен
Держсекретар США Ентоні Блінкен вважає, що конфлікт на Кавказі РФ може використати для відволікання уваги від України. Фото: eastnews.ua

Росія може використати ескалацію конфлікту між Вірменією та Азербайджаном для відвертання уваги від вторгнення в Україну.

Держсекретар США Ентоні Блінкен каже, що Кремль може спеціально "підливати масло у вогонь", передає CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС України відреагувало на загострення конфлікту між Вірменією та Азербайджаном

"Але якщо Росія справді зможе використовувати свій вплив на благо, тобто знову заспокоїти ситуацію, покласти край насильству і закликати людей до сумлінної участі в побудові світу, це буде позитивним моментом", – додав держсекретар.

12 вересня Блінкен говорив з лідерами Вірменії та Азербайджану. Закликав їх відмовитися від бойових дій і повернутися до переговорів.

"Ми знову стали свідками спалаху бойових дій, у чому ніхто не зацікавлений", – каже він.

У ніч на 13 вересня на кордоні Азербайджану й Вірменії загострилася ситуація. Держави обмінялися звинуваченнями в провокаціях і обстрілах. Почалися бої.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян одразу зателефонував президенту Росії Володимиру Путіну. Опісля він скликав Радбез, на засіданні схвалили рішення просити допомоги в Росії та ОДКБ.

Зараз ви читаєте новину «Кремль може використати конфлікт між Вірменією та Азербайджаном – Блінкен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі