середа, 10 січня 2024 15:25

Кремль буде втручатися у вибори в США - американська розвідка

Кремль буде втручатися у вибори в США - американська розвідка
Розвідка США готується давати відсіч російським агентам. Фото: Pexels

Навіть під час війни проти України Кремль планує втрутитися у президентські вибори у Сполучених штатах Америки 2024 року.

Про це сказав директор Агентства національної безпеки США Пол Накасоне, передає CNN.

"Це важливий рік для них. Вони дивляться на вибори, і я припускаю, що з огляду на виклик, який вони мають в Україні, очевидно, це те, на що вони хочуть вплинути", - сказав він.

Директор ФБР Кріс Рей теж вважає, що Росія буде втручатися у вибори.

"У будь-якому випадку, можна стверджувати, що їхня увага до України збільшила бажання зосередитися на спробі сформувати те, як ми виглядаємо і як ми думаємо про проблеми, оскільки політика США має глибоке значення для їхнього абсолютно неспровокованого та обурливого вторгнення в Україну", - зазначив Рей.

Представник Міністерства юстиції США з питань кібербезпеки Шон Ньюелл заявив, що зосередженість російських спецслужб на Україні пішла на користь Вашингтону.

"Всі російські спецслужби, які ми щодня перевіряємо на предмет діяльності, спрямованої проти Сполучених Штатів, зараз приділяють час і увагу Україні з очевидних причин", - сказав Ньюелл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд заборонив Трампу брати участь у виборах президента США

Але російська розвідка вивчає те, як вона може вплинути на підтримку України з боку США. Накасоне і Рей переконані, що вдасться захистити вибори завдяки "експоненціально більш досконалій" співпраці між органами національної безпеки, кіберагенціями та приватним сектором. Але іноземні супротивники також покращують свої можливості.

"Загрози стали складнішими, але і захист став кращим", - сказав директор ФБР.

У розвідці США вважають Росію, Китай та Іран основними гравцями, які прагнуть втрутитися у вибори.

КНР має більшу армію хакерів, ніж армії всіх великих країн разом узятих. Накасоне погодився, що США ніколи не зрівняються з Китаєм за кількістю хакерів, але мають якісну перевагу.

Наступні вибори президента США відбудуться 5 листопада 2024 року.

На виборах 2020 року Джо Байден переміг експрезидента Дональда Трампа і може знову зустрітися з ним наступного року. Трамп є фаворитом у боротьбі за висування у президенти від Республіканської партії у 2024 році. Водночас Трамп зазначає, що має добрі стосунки з диктатором Володимиром Путіним, хоча й на посаді президента він нібито жорстко ставився до Росії.

Зараз ви читаєте новину «Кремль буде втручатися у вибори в США - американська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі