понеділок, 14 лютого 2022 13:25

Країни "Великої сімки" анонсували потужні санкції проти Росії

Країни "Великої сімки" анонсували потужні санкції проти Росії
Економічні та фінансові санкції матимуть масштабні та негайні наслідки для російської економіки. Фото: Reuters

Міністри фінансів країн "Великої сімки" готові запровадити економічні санкцій проти Росії у разі помномасштабного вторгнення в Україну.

Будь-яка подальша військова агресія РФ проти України зустріне швидку, скоординовану та потужну відповідь, йдеться у спільній заяві G7 на сайті уряду Великої Британії.

"Безпосереднім пріоритетом є підтримка зусиль щодо деескалації ситуації. Ми готові колективно запровадити економічні та фінансові санкції, які матимуть масштабні та негайні наслідки для російської економіки. Продовжуємо уважно стежити за ситуацією та готові скоординовано діяти для подальшої підтримки України", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині хочуть конфіскувати нерухомість олігархів з РФ

Країни G7 продовжуватимуть тісно координувати свою роботу, щоб Україна отримала економічну підтримку, необхідну для проведення реформ у межах програми Міжнародного валютного фонду. Міністри також наголосили на підтримці суверенітету й територіальної цілісності України.

"Ми єдині у нашій рішучості захищати суверенітет, територіальну цілісність, а також економічну та фінансову стабільність України. G7 разом з МВФ надають Україні значну фінансову підтримку. З 2014 року по теперішній час сукупна двостороння та багатостороння економічна підтримка перевищила $48 млрд" - йдеться у заяві.

ЄС підготував пакет "жорстких і комплексних" санкцій проти Росії на випадок, якщо Кремль вдасться до нової агресії проти України. Вони містять обмеження на доступ до іноземного капіталу й контроль експорту. Санкції також можуть серйозно зачепити близьке оточення президента РФ Володимира Путіна й олігархів.

Росія тим часом почала готуватися до санкцій за вторгнення в Україну. Провели низку нарад щодо готовності деяких секторів економіки до санкцій. За даними ЗМІ, попри "бадьорі" звіти в приватних розмовах готовність до санкцій називають "катастрофою".

Зараз ви читаєте новину «Країни "Великої сімки" анонсували потужні санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі