середа, 31 березня 2021 17:14

Країни НАТО 10 разів за день підіймали винищувачі через російські літаки

Країни НАТО 10 разів за день підіймали винищувачі через російські літаки
Російський бомбардувальник Ту-160 / Wikipedia

Винищувачі НАТО в понеділок, 29 березня, піднімалися в повітря 10 разів, щоб перехопити незвично велику кількість російських військових літаків в небі над Європою і Північною Атлантикою.

Велика Британія підняла винищувачі "Тайфун". Бельгія, Норвегія, Італія, Румунія, Болгарія і Туреччина також підняли винищувачі для захисту повітряного простору НАТО. Про це пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які новинки будуть у військових навчаннях "Сі Бриз – 2021"

6 груп російських літаків були перехоплені протягом 6 год. НАТО попередило, що російські літаки летять поза зоною видимості та становлять небезпеку для цивільної авіації.

У НАТО заявили, що серед російських літаків були бомбардувальники Ту-95 "Ведмідь", які були помічені біля берегів Норвегії. Ці 2 літаки були перехоплені норвезькими F-16, але продовжували летіти на південь над Бельгією і Великою Британією, що змусило обидві країни підняти свої винищувачі. Пізніше ВПС Норвегії перехопили 2 російські бомбардувальники Ту-160 над міжнародними водами.

Південніше російські літаки потрапили на радари НАТО над Чорним морем, що спонукало Румунію і Болгарію підняти винищувачі. Були задіяні також італійські винищувачі, що перехопили російський морський патрульний літак Іл-38.

За словами бригадного генерала НАТО Ендрю Хансена, операції Альянсу були організовані з центрів управління в Німеччині та Іспанії. Він попередив Москву, що операції показали готовність і здатність Альянсу охороняти небо союзників 24 години на добу. У НАТО заявили, що незвичайна активність в небі є потенційною небезпекою для цивільних літаків.

Зараз ви читаєте новину «Країни НАТО 10 разів за день підіймали винищувачі через російські літаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі