вівторок, 24 травня 2022 17:46

Королівський флот не супроводжуватиме українські суховантажі із зерном - Reuters

Королівський флот не супроводжуватиме українські суховантажі із зерном - Reuters
Російська Федерація продовжує блокувати морський порт в Одесі. Фото: omtp.com.ua

Велика Британія не відправить свої військові кораблі до Чорного моря, щоб супроводжувати судна з українським зерном.

Російська Федерація продовжує блокувати морський порт в Одесі, де перебуває зерно, повідомляє Reuters з посиланням на представника британського уряду.

За його словами, Лондон продовжить пошуки шляхів для відновлення українського продовольчого експорту попри перешкоди, які штучно створює кремлівський режим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Литву прибув перший потяг з українським зерном

"Підла блокада Одеси Путіним не дозволяє продовольству потрапити до людей, які його потребують. Ми продовжимо активно працювати з міжнародними партнерами, щоб знайти шляхи для відновлення експорту зерна з України. Проте нині немає планів щодо розміщення британських військових кораблів у Чорному морі", - ідеться в повідомленні.

Раніше The Times повідомляв, що королівський флот Великої Британії може направити свої військові кораблі до акваторії Чорного моря. Такий варіант розглядали для захисту вантажних суден, що перевозять українське зерно.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, який обговорив коридор із міністром закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс, заявляв, що до коаліції можуть увійти деякі країни-члени НАТО, а також інші залежні від постачання українського зерна держави.

Зараз ви читаєте новину «Королівський флот не супроводжуватиме українські суховантажі із зерном - Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі