пʼятниця, 02 лютого 2024 08:47

"Конгрес має виконати свою роль": у США відреагували на європейську допомогу Україні

"Конгрес має виконати свою роль": у США відреагували на європейську допомогу Україні
Речник Держдепартаменту США Метью Міллер прокоментував рішення ЄС надати допомогу Україні. Фото: ukrinform.ua

Рішення Євросоюзу щодо створення фонду для допомоги Україні є гарним прикладом того, що Київ підтримує широка коаліція країн.

Однак, Конгрес США все ж має виконати свою роль, ухваливши додатковий пакет з понад $60 млрд допомоги для українців. Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер, повідомляє Укрінформ.

"Сьогоднішнє рішення ЄС лише підкреслює те, про що держсекретар говорив знову й знову: не тільки Сполучені Штати підтримують Україну, а широка коаліція союзників і партнерів у Європі та в усьому світі робить це", - зазначив представник Держдепу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держдеп США зробив заяву про членство України в НАТО

Він також зауважив, що, враховуючи загальний фінансовий внесок на підтримку України, європейські країни надали більше. Так, США виділили близько $75 млрд допомоги, тоді як європейські країни разом внесли близько $110 млрд.

При цьому Міллер привітав рішення ЄС і партнерів продовжити підтримку України.

"Отже, це значною мірою є колективними зусиллями, і ми вважаємо, що в інтересах національної безпеки США, щоби Конгрес виконав свою роль, активізував і ухвалив запит на додаткове фінансування, надісланий президентом", - додав Міллер.

Сенат Сполучених Штатів наступного тижня може проголосувати щодо угоди про прикордонну безпеку та допомогу Україні. Текст угоди має бути оприлюднено 2 або 4 лютого. Голосування буде не пізніше 7 лютого, заявив лідер більшості Чак Шумер.

Пакет включає фінансування безпеки кордонів і додаткові гроші для реалізації нової політики, передбаченої законопроектом, а також допомогу Ізраїлю, Україні та Тайваню.

Зараз ви читаєте новину «"Конгрес має виконати свою роль": у США відреагували на європейську допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі